РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000240714<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Дідух Н. А. 
Наукові основи розробки технологій молочних продуктів функціонального призначення : автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.16 / Н. А. Дідух; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2008. - 37 c. - укp.

Сформульовано концепцію доцільності створення нових груп біфідовмісних молочних продуктів з підвищеними функціональними властивостями, збагачених пробіотичними культурами біфідобактерій (ББ), продуктами їх метаболізму, пробіотиками та біологічно активними речовинами, запропоновано їх класифікацію. Науково обгрунтовано й експериментально підтверджено можливість підвищення пробіотичних і антагоністичних властивостей молочних продуктів функціонального призначення (МПФП) з застосуванням декількох способів стимулювання росту ББ у молоці. Науково обгрунтовано склад заквашувальних композицій (ЗК) зі ЗК ББ та зі ЗК ББ і лактобактерій (ЛБ) для виробництва МПФП з заданими функціональними властивостями для певних вікових категорій на основі комплексних досліджень спільного культивування ББ різних видів між собою, з мезо- та термофільними культурами ЛБ, які використовуються у технологіях ферментованих молочних продуктів, з додаванням БФ. Одержано математичний опис закономірностей росту ЗК ББ і ЛБ у складі ЗК у модельних системах. Установлено механізм підвищення пробіотичних властивостей ферментованих молочних продуктів у разі спільного культивування ББ з молочнокислими бактеріями з невисокою <$Ebeta>-галактозидазною активністю. Науково обгрунтовано склад синбіотичних комплексів для виробництва ферментованих молочних продуктів діабетичного, геродієтичного й імуномодулювального призначення (ацидофіліну, простокваші, кефіру та йогурту), які містять змішані культури пробіотичних штамів ББ і ЛБ, вітаміни та мікроелементи антиоксидантного ряду, екстракти коренів лікарських рослин, пребіотики (харчові волокна


Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-9

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА360693 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського