РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000240746<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Д'яконова А. К. 
Наукові основи технологій консервованих продуктів з використанням структуроутворювачів : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.13 / А. К. Д'яконова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2006. - 34 c. - укp.

Створено технологію виготовлення консервованих харчових продуктів, яка передбачає використання функціональних структуроутворювачів, а саме: білків, полісахаридів та їх комплексних структур. Досліджено механізми процесів комплексоутворення рослинних білків, полісахаридів, а також функціональні властивості білок-полісахаридних структур. Розроблено технологію виробництва комплексних функціональних домішок. Визначено вплив технологічних факторів на їх фізико-хімічні властивості. Розроблено та науково обгрунтовано технологію одержання натуральних структуроутворювачів - білка з зерна бобових культур та пектинових речовин - зі свіжих яблучних вичавок безпосередньо на консервних заводах, наведено апаратурно-технологічні схеми. Установлено, що процес драглеутворення високометоксильованого яблучного пектину за присутності ферменту пероксидази відбувається внаслідок окиснення адсорбованих на його поверхні поліфенольних речовин за стадіями утворення хінонів і вільних радикалів, які, полімеризуючись, конденсуються на поверхні пектинових молекул та утворюють перехресні зшивання. Базуючись на результатах дослідження, удосконалено існуючі та розроблено нові технології одержання консервованих продуктів емульсійної, геле- та драглеподібної структур, а також желе з низьким вмістом цукру на основі високометоксильованого яблучного пектину з використанням ферменту пероксидази.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л96-3 + Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА341766 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського