Окушко О. В. Обгрунтування параметрів і режимів обробки продукції рослинництва коронним розрядом : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Окушко; Нац. аграр. ун-т. - К., 2007. - 19 c. - укp.Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень впливу коронного розряду на продукцію рослинництва (плодоовочеву продукцію) перед закладанням та під час тривалого зберігання. Розроблено математичну модель, яка дозволяє визначити розподіл біоелектричного потенціалу залежно від концентрації та рівномірності розподілу аероіонів на поверхні продукту. Запропоновано комплексну експериментальну методику дослідження впливу параметрів в електричному полі коронним розрядом на продукт з подальшим його зберіганням. Установлено математичну залежність між режимами обробки та втратою маси. Визначено межі, за яких аероіонізаційна обробка призводить до максимального ефекту - <$EE~=~2,0~ symbol Ь ~2,4~ roman {кВ"/"см}>, <$EI sub k ~=~0,1~ symbol Ь ~0,15~ roman mA> та <$Et~=~0,66~ symbol Ь ~0,83~ roman год>. Установлено залежність розподілу біоелектричного потенціалу продукту від параметрів обробки, що зумовлює можливість регулювання та прогнозування періоду зберігання, зниження показника втрат маси та подовження й збереження якісних властивостей. Одержано адекватні регресійні моделі. Розроблено передумови оптимізації технологічного процесу обробки продоовочевої продукції. Наведено результати виробничих випробувань, розробки технологічного процесу обробки плодоовочевого продукту, а також технічні завдання на дослідно-конструкторську роботу стаціонарної та пересувної установки. Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА352636 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|