Господарьов Д. В. Окиснення білків і ліпідів у дріжджів Saccharomyces Cerevisiae та можлива роль каталаз у його запобіганні : Автореф. дис... канд. біол. наук : 03.00.04 / Д. В. Господарьов; Чернів. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. - Чернівці, 2005. - 20 c. - укp.Вперше виявлено, що у разі використання етанолу як джерела вуглецю дефектні за каталазою штами дріжджів мають вищий вміст продуктів окиснення білків, ніж батьківський штам. Встановлено, що у дріжджів цитозольна каталаза може запобігати утворенню продуктів окисної модифікації білків і ліпідів за умов вирощування на середовищах з етанолом і 0,5 мМ сульфату заліза відповідно. Вперше проведено інактивацію in vitro глюкозо-6-фосфатдегідрогенази S. cerevisiae в системі <$Eroman {Fe sup 2+ "/"H sub 2 O sub 2 }> та порівняння кінетичних характеристик нативного та окисненого ферментів. З'ясовано вплив деяких хімічних сполук різної природи на окисну інактивацію глюкозо-6-фосфатдегідрогенази. Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*723.4-604.2 + Е521.551.1 Sac*725.111.41
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА340440 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|