Мороз К. А. Особливості клінічного перебігу, лікування та профілактика захворювань пародонту у працівників цукрового виробництва : Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.22 / К. А. Мороз; Львів. нац. мед. ун-т ім. Д.Галицького. - Л., 2005. - 18 c. - укp.Вивчено поширеність, інтенсивність та динаміку розвитку захворювань пародонта у працівників цукрового виробництва залежно від стажу роботи. Встановлено, що у виробників цукру зі збільшенням стажу роботи і протягом робочого дня істотно зменшується швидкість секреції мішаної слини, підвищується її в'язкість та знижується pH. Виявлено посилення процесів ліпопероксидації у ротовій рідині працівників з інтактним пародонтом. Підкреслено необхідність специфічних заходів профілактики захворювань пародонта у вказаних працівників. Розглянуто видовий склад мікрофлори пародонтальних кишень, характер змін місцевої резистентності порожнини рота та стану системи перекисного окиснення ліпідів - антиоксидантний захист ротової рідини у разі генералізованого пародонтиту, що обгрунтовує патогенетичні методи лікування. Запропоновано комплекс лікувально-профілактичних заходів та застосування підтримувальної терапії після активного лікування хворих на катаральний гінгівіт та генералізований пародонтит. Індекс рубрикатора НБУВ: Р124.426.6-4 + Р661.210.9-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА339170 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|