Журавльова Ю. Ю. Платоспроможність підприємства та шляхи її забезпечення (на прикладі харчової промисловості) : автореф. дис... канд. екон. наук / Ю. Ю. Журавльова; Держ. вищ. навч. закл. "Київ. нац. екон. ун-т ім. В.Гетьмана". - К., 2007. - 18 c. - укp.Досліджено теоретичні засади та методичні підходи щодо визначення платоспроможності підприємства. Розкрито сутність поняття "платоспроможність підприємства", досліджено його взаємозв'язок з ліквідністю, кредито- та податкоспроможністю. Проведено аналіз ефективності існуючих методик оцінки платоспроможності підприємства, розроблено пропозиції щодо їх удосконалення. Запропоновано оптимізований перелік коефіцієнтів оцінки платоспроможності підприємств харчової промисловості й алгоритм їх розрахунку та нормативні значення. Розроблено факторну модель оцінки платоспроможності підприємства, яку впроваджено в практичну діяльність підприємств харчової промисловості. Доведено, що застосування запропонованої моделі дозволить забезпечити постійний контроль за платоспроможністю, визначити вагомість кожного фактора її формування, сприяє своєчасному впровадженню відповідних заходів у разі зниження даного показника. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-93
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА353898 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|