![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000248135<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Поварова Н. М. Подовження строків зберігання ковбасних виробів : Автореф. дис... канд. техн. наук / Н. М. Поварова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.Науково обгрунтовано нові способи виробництва ковбасних виробів з пролонгованим строком зберігання за використання "бар'єрної" технології. З урахуванням особливостей різних груп ковбасних виробів для м'ясних холодців як бар'єра розроблено домішку бактеріостатичної дії. Установлено вплив домішки на якісний і кількісний склад мікрофлори. Вивчено зміни якісних характеристик холодців у процесі зберігання. Як бар'єр для варених ковбас використано експонування під час варіння. Установлено раціональний час експонування та визначено вплив на мікробіологічні, функціонально-технологічні й органолептичні характеристики варених ковбас у процесі зберігання. Для варених ковбас застосовано біотехнологічний підхід - внесення бактеріальної закваски. На підставі комплексного дослідження шляхом вивчення якісного та кількісного складу мікрофлори, а також трансформації жирової та білкової фракції у процесі зберігання установлено раціональну масову частку внесеної закваски. Вивчено біохімічні зміни фаршу протягом 24 год під дією мікроорганізмів, а також установлено можливість зниження кількості вносеного нітриту натрію. Проведено промислову апробацію, підтверджено доцільність використання запропонованих бар'єрів для подовження терміну придатності ковбасних виробів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-909
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА352426 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|