РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000248135<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Поварова Н. М. 
Подовження строків зберігання ковбасних виробів : Автореф. дис... канд. техн. наук / Н. М. Поварова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 18 c. - укp.

Науково обгрунтовано нові способи виробництва ковбасних виробів з пролонгованим строком зберігання за використання "бар'єрної" технології. З урахуванням особливостей різних груп ковбасних виробів для м'ясних холодців як бар'єра розроблено домішку бактеріостатичної дії. Установлено вплив домішки на якісний і кількісний склад мікрофлори. Вивчено зміни якісних характеристик холодців у процесі зберігання. Як бар'єр для варених ковбас використано експонування під час варіння. Установлено раціональний час експонування та визначено вплив на мікробіологічні, функціонально-технологічні й органолептичні характеристики варених ковбас у процесі зберігання. Для варених ковбас застосовано біотехнологічний підхід - внесення бактеріальної закваски. На підставі комплексного дослідження шляхом вивчення якісного та кількісного складу мікрофлори, а також трансформації жирової та білкової фракції у процесі зберігання установлено раціональну масову частку внесеної закваски. Вивчено біохімічні зміни фаршу протягом 24 год під дією мікроорганізмів, а також установлено можливість зниження кількості вносеного нітриту натрію. Проведено промислову апробацію, підтверджено доцільність використання запропонованих бар'єрів для подовження терміну придатності ковбасних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-909

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА352426 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського