Журенко Ю. І. Поживна цінність люцернового сіна залежно від технології його заготівлі : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Ю. І. Журенко; Нац. аграр. ун-т. - К., 1999. - 17 c. - укp.Розглянуто технології заготівлі люцернового сіна за різної кратності обробки валка у процесі польового висушування із застосуванням нової багатоцільової кормозбиральної машини БКМ-Ф2. Визначено динаміку вологовіддачі, втрату сухих речовин від оббивання робочими органами машини та хімічний склад сіна люцерни відповідно до кратності проведення технологічних операцій обробки валка в період висушування трави в полі, а також перетравність поживних речовин, баланс азоту у овець і продуктивність молодняка великої рогатої худоби при вирощуванні на м'ясо з використанням в раціонах сіна люцерни, заготовленого за різними технологіями. Проведено розрахунок економічної ефективності заготівлі та використання сіна люцерни у раціонах сільськогосподарських тварин. Технологія заготівлі сіна з оптимальною кратністю обробки валка базується на забезпеченні високого рівня збереження поживних речовин, зменшенні паливно-енергетичних витрат, а також сприяє підвищенню поживної цінності та продуктивної дії сіна. Індекс рубрикатора НБУВ: П223.2-48(4УКР-4ВІН),022
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА308090 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|