Траченко Л. А. Підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості : автореф. дис... канд. екон. наук : 08.00.04 / Л. А. Траченко; Одес. держ. екон. ун-т. - О., 2008. - 19 c. - укp.На підставі системного підходу розроблено технологію ефективного управління якістю продукції та впроваджено у виробництво на підприємствах різних підгалузей харчової промисловості. З використанням методу статистичного моделювання та прогнозування за квартальними показниками у динаміці на ВАТ "Одеський коровай" спрогнозовано брак продукції за різними його видами, а саме: виробничий брак, експедиційний брак та повернення продукції з торгівлі. З застосуванням даного підходу розроблено стратегію щодо зменшення браку продукції та підвищення ефективності управління її якістю. Проведено експериментальні дослідження на підприємствах пивоваріння та підгалузі хлібопекарської з використанням технології ефективного управління якістю продукції. Ідентифіковано параметри якості на першочергові та другорядні, визначено ступінь впливу кожного параметра на її рівень. Запропоновано ідентифікувати чинники, що впливають на якість з використанням способів: за стадіями технологічного процесу; експертним шляхом. Рекомендовано до впровадження у виробництво використання у процесі підготовки тари для розливу пива нової тари, доцільність якого підтверджено за результатами порівняльного аналізу витрат на якість і розрахунків економічного ефекту. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-823.2-21
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА361581 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|