Кулешова Г. М. Підвищення конкурентоспроможності продукції виноградарсько-виноробного підкомплексу АПК : Автореф. дис... канд. екон. наук / Г. М. Кулешова; Миколаїв. держ. аграр. ун-т. - Миколаїв, 2006. - 19 c. - укp.Розкрито сутність та значення конкуренції та конкурентоспроможності, особливості конкурентоспроможності продукції виноградарсько-виноробного підкомплексу АПК, основні методичні підходи щодо оцінки рівня конкурентоспроможності винограду (за рівнем рентабельності та прибутку на 1 га) і винопродукції (за рентабельністю продаж). Виявлено фактори, що значною мірою впливають на конкурентоспроможність винограду і винопродукції. Проведено економічний аналіз ринку продукції виноградарства і виноробства Миколаївської області, виявлено існуючі недоліки та невикористані резерви, оцінено конкурентоспроможність винограду та продуктів його переробки. Проаналізовано попит на продукцію виноградарсько-виноробного підкомплексу, з урахуванням результатів якого розроблено подальшу стратегію його розвитку. З метою підвищення конкурентоспроможності підкомплексу обгрунтовано: основні напрями вдосконалення сортименту виноградних насаджень та винопродукції, перспективний план оптимальної структури виноградників технічного напрямку в підприємстві, створення спеціалізованого маркетингового центру, формування політики ціноутворення на сировину. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.5-823.2 + У9(4УКР)325.154.2-823.2 + У9(4УКР-4МИК)306.752.5-823.2 + У9(4УКР-4МИК)325.154.2-823.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА342433 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|