Мазуренко О. В. Розвиток м'ясопродуктового підкомплексу України : Автореф. дис... канд. екон. наук : 08.07.02 / О. В. Мазуренко; Ін-т аграр. економіки УААН. - К., 2003. - 20 c. - укp.Визначено суть поняття організаційно-економічних напрямків розвитку м'ясопродуктового підкомплексу, яка полягає у зростанні виробництва м'яса для задоволення обсягів споживання населенням та експортних потреб. Запропоновано для економічного аналізу показник - коефіцієнт спеціалізації сільськогосподарських підприємств, районів, областей та природно-економічних зон з виробництва м'яса як відношення обсягу виробництва продукції на одиницю площі у порівнянні з даним показником в Україні або регіоні. Удосконалено методику встановлення економічних взаємовідносин між сільськогосподарськими товаровиробниками, м'ясопереробними підприємствами та торговельними організаціями шляхом визначення економічно обгрунтованих цін на живу вагу тварин і продукцію їх переробки, з урахуванням розміру роздрібних цін, що забезпечить одержання рівновеликих прибутків на рівновеликий авансований у виробництво капітал. Визначено оптимальні розміри ферм для вирощування великої рогатої худоби та свиней шляхом поєднання методів вивчення фактичної ефективності досягнутого рівня концентрації в окремих сільськогосподарських підприємствах і варіантних розрахунків. Обгрунтовано напрями розвитку інтеграційних процесів між підприємствами м'ясопродуктового підкомплексу. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.2 + У9(4УКР)325.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА326349 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|