РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000256318<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Мельнічук О. Є. 
Розробка енергозберігаючих технологій виробництва варення : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.13 / О. Є. Мельнічук; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2003. - 18 c. - укp.

Розроблено технології виробництва варення з яблук та вишні без кісточки, в яких виключено таку технологічну операцію, як уварювання, що проходить тривалий час за високої температури та призводить до структурних змін у сировині, в її хімічному складі і, як наслідок, погіршення якості готового продукту. Вивчено форми зв'язку вологи для різних плодів, показано можливість використання в запропонованих технологіях безфазових способів видалення вологи - осмотичного збезводнення (ОЗ) та фракціонування. У технологічній схемі виробництва варення з яблук запропоновано провести ОЗ яблук у розчині інвертного цукру, що дозволить одержати готовий продукт високої якості. Запропоновано схему комплексної переробки вишні на варення та сік, кількість якого після видалення кісточки з вишні було науково обгрунтовано. Розроблено рецептури на запропоновані види варення.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА327281 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського