Мельнічук О. Є. Розробка енергозберігаючих технологій виробництва варення : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.13 / О. Є. Мельнічук; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2003. - 18 c. - укp.Розроблено технології виробництва варення з яблук та вишні без кісточки, в яких виключено таку технологічну операцію, як уварювання, що проходить тривалий час за високої температури та призводить до структурних змін у сировині, в її хімічному складі і, як наслідок, погіршення якості готового продукту. Вивчено форми зв'язку вологи для різних плодів, показано можливість використання в запропонованих технологіях безфазових способів видалення вологи - осмотичного збезводнення (ОЗ) та фракціонування. У технологічній схемі виробництва варення з яблук запропоновано провести ОЗ яблук у розчині інвертного цукру, що дозволить одержати готовий продукт високої якості. Запропоновано схему комплексної переробки вишні на варення та сік, кількість якого після видалення кісточки з вишні було науково обгрунтовано. Розроблено рецептури на запропоновані види варення. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА327281 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|