Козлова С. Г. Розробка прискореної технології дріжджового тіста з використанням мікробного екзополісахариду ксампану : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / С. Г. Козлова; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.Установлено, що використання ксампану з метою активації дріжджів покращує їх підйомну силу на <$E37,0~ symbol С ~1,5> %, осмочутливість - на <$E32,0~ symbol С ~1,5> %, зимазну та мальтазну активність дріжджів - на <$E30,0~ symbol С ~1,5> % і <$E20,0~ symbol С ~1,0> % відповідно. На підставі цих даних розроблено спосіб активації пресованих дріжджів у присутності ксампану. Досліджено вплив активації дріжджів на процеси визрівання нездобного та здобного безопарного тіста. Розроблено прискорену технологію безопарного дріжджового тіста зі скороченою на <$E25,0~ symbol С ~1,0> % тривалістю бродіння та зниженою нормою закладки активованих дріжджів до 20 %. Запропоновано технологію виробництва здобного тіста безопарним способом, що забезпечує скорочення процесу бродіння напівфабрикату до <$E33,0~ symbol С ~1,5> %. Проведено апробацію нових технологій за виробничих умов. Індекс рубрикатора НБУВ: Л871.5 + Л830.23-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА316611 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|