Загорулько О. Є. Розробка процесу та удосконалення обладнання для виробництва фруктових паст з використанням дикоплодної сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О. Є. Загорулько; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.Розроблено високоефективний енерго- та ресурсоощадний процес та обладнання для виробництва фруктових паст з використанням дикоплодної сировини. Запропоновано модель гідродинаміки плину рідини за умов концентрування фруктових пюре у роторному плівковому апараті (РПА) з плівкотвірним елементом зі зрізною смугою. Визначено вплив зміни витрати продукту та частоти обертання ротора РПА з розробленим плівкотвірним елементом на інтенсивність перемішування продукту в плівці, зменшення витрат потужності на обертання ротора, підвищення коефіцієнта тепловіддачі у порівнянні з шарнірною лопаттю. Установлено раціональні межі поверхневого навантаження РПА для фруктових пюре, що дорівнюють <$E0,044~-~0,122~ roman {кг"/"м sup 2 }>. Розроблено процес виробництва фруктової пасти "Бадьорість" з застосуванням культурної та дикорослої плодово-ягідної сировини та лінію для реалізації цього процесу. Для здійснення концентрування фруктової пасти до вмісту сухих речовин 30 % розроблено новий тип РПА-200-0,82 (зі спеціальною конструкцією плівкового елемента та електричного нагрівального блоку). Оцінено економічну ефективність наукових розробок і наведено комплекс заходів щодо впровадження їх до виробницва. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6-5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА326312 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|