Пронін І. О. Розробка процесів тривалого зберігання та видалення луски з тушок ставкової риби : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / І. О. Пронін; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2001. - 19 c. - укp.Теоретично й експериментально обгрунтовано процеси тривалого зберігання живої риби та гідротермічного способу видалення луски з тушок ставкової риби (короп і товстолобик), основою якого є ослаблення величини зв'язку луска - шкіра під час термостатування у гарячій воді (60 - 75 °C). Визначено та досліджено фактори, що суттєво впливають на силу зв'язку луска - шкіра: маса риби, умови зберігання в живому вигляді, термін зберігання в охолодженому вигляді, температура зігрівального середовища, тривалість термостатування. Підібрано емпіричні рівняння для визначення величини зв'язку луска - шкіра залежно від маси тушок для коропа та товстолобика. За результатами досліджень виявлено раціональні режими термостатування та розроблено вимоги до апарата. Індекс рубрикатора НБУВ: Л941.302 + Л942.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА313162 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|