Макаров О. С. Розробка технологій виробництва винопродукції у надзвичайних ситуаціях : Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.07 / О. С. Макаров; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2000. - 32 c. - укp.Розглянуто проблеми розробки технологій виробництва винопродукції, яка відповідає чинним санітарно-гігієнічним вимогам, із забрудненої радіонуклідами, сильнодіючими отруйними речовинами, патогенною мікрофлорою сировини, за надзвичайних ситуацій. Проведено узагальнення й аналіз вітчизняних і зарубіжних робіт щодо забруднення винограду та винопродукції радіонуклідами, сильнодіючими отруйними речовинами, патогенною мікрофлорою. Вивчено і виявлено закономірності міграції радіонуклідів у системі грунт -> виноградна рослина -> виноград -> продукти переробки винограду після аварії на Чорнобильській АЕС. Розроблено технологічні параметри і режими, які забезпечують дезактивацію, дегазацію та знезараження винограду, родзинок, сусла, виноматеріалів та іншої винопродукції, забрудненої радіонуклідами, сильнодіючими отруйними речовинами і патогенною мікрофлорою за надзвичайних ситуацій (стихійне лихо, аварії, катастрофи тощо). Розроблено заходи щодо забезпечення виробництва винопродукції у надзвичайних ситуаціях, які відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874-1с + Р123.822-54
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА309893 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|