Золотарьова Л. А. Розробка технологій желейних кондитерських виробів з використанням фітодобавок : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.01 / Л. А. Золотарьова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2002. - 19 c. - укp.Розглянуто доцільність використання фітоекстрактів для одержання мармеладних виробів, а саме, желейного мармеладу з екстрактом ехінацеї пурпурної імуностимулювальної дії, з екстрактом грудного збору <$E<186>> 1 для профілактики захворювань органів дихання та діабетичного мармеладу з екстрактом фітозбору "Арфазетин" з цукрознижувальним ефектом. Встановлено, що введення фітодомішок у желейний мармелад сприяє покращанню його реологічних, органолептичних і мікробіологічних показників якості, подовжує термін зберігання готових виробів; вживання мармеладу має профілактичний ефект. Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено оптимальну кількість внесення фітодомішок і параметри виробництва даних видів желейних виробів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22-3 + Л868-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА322433 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|