Антонюк М. М. Розробка технологічних основ збагачення хлібобулочних виробів селеном : Автореф. дис... канд. техн. наук / М. М. Антонюк; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 c. - укp.Науково обгрунтовано нестачу селену в раціонах харчування населення України та розроблено технологічні засади збагачення хлібобулочних виробів селеном у біологічно безпечній формі. Досліджено вплив різних носіїв селену на перебіг біохімічних, мікробіологічних процесів і структурно-механічні властивості напівфабрикатів хлібопекарського виробництва. Найперспективнішим збагачувачем обрано селеновмісний солод сої, який містить селен переважно в органічній (зв'язаній з білками) формі. Визначено доцільність збагачення хліба селеном у процесі приготування напівфабрикатів, що передбачають накопичення біомаси та підвищення активності бродильної мікрофлори, а саме: житніх і пшеничних молочнокислих заквасок, рідких дріжджів. Вживання хлібобулочних виробів, збагачених селеновмісним солодом сої, у середньодобовій кількості (277 г) забезпечить одержання організмом людини селену на <$E30~ symbol Ь ~50~%> його добової потреби. Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА345921 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|