РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000257210<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Сімакова О. О. 
Розробка технології виробів з дріжджового тіста з використанням амаранту багряного : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О. О. Сімакова; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1998. - 19 c. - укp. - рус.

Встановлено можливість одержання продуктів з пшеничного борошна вищого гатунку з підвищеною харчовою цінністю та споживчими якостями за допомогою амаранту багряного. Експериментально знайдений багатий білковий, вітамінний та мінеральний склад різних частин рослини. Показано, що листя амаранту та амарантовий солод мають високу ферментну активність, що дає змогу поліпшувати хлібопекарні властивості пшеничного борошна, реологічні якості дріжджового тіста, підвищувати гідратацію білків клейковини тіста. Встановлено, що добавки амаранту багряного до пшеничного борошна у процесі виготовлення напівфабрикату значно підвищують вміст незамінних амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин у готових виробах, роблять кращими їх споживчі якості. На основі знайдених закономірностей розроблені нові рецептури та технології виробів з дріжджового тіста з добавками амаранту, які рекомендовані для використання у громадському харчуванні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА301654 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського