Горяйнова Ю. А. Розробка технології виробів з пісочного тіста з використанням чорноплідної горобини : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Ю. А. Горяйнова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.Визначено поліфенольний склад плодів чорноплідної горобини, а також фізико-хімічні властивості біофлавоноїдів. Досліджено вплив домішок чорноплідної горобини (ДЧГ) на стан білкового комплексу пшеничного борошна, дію його протеолітичних і амілолітичних ферментів. Визначено високу антиоксидантну активність ДЧГ і здатність її поліпшувати стійкість жирового компонента пісочного тіста до окиснення. Теоретично знайдено та підтверджено за методом математичного моделювання раціональні концентрації ДЧГ, які дозволяють зменшити кількість жирового компонента в пісочному напівфабрикаті та підвищити харчову цінність готових виробів. Установлено позитивний вплив ДЧГ на органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні властивості виробів з пісочного тіста зі зниженим вмістом жиру, на їх смак та харчову цінність. Запропоновано засіб використання чорноплідної горобини в технологічному процесі одержання даних кондитерських виробів, що полягає у додаванні домішки до борошна на початковій стадії процесу. Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА326313 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|