Козонова Ю. О. Розробка технології висококалорійних соковмісних напоїв з використанням зерна злакових та бобових культур : автореф. дис... канд. техн. наук / Ю. О. Козонова; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2007. - 19 c. - укp.Досліджено кінетику та режими ферментативного гідролізу крохмалів і білків за умови використання як розчинників соків з фруктів і овочів. Розроблено та запроваджено заходи для підвищення масової частки біологічно активних речових у висококалорійних напоях. Розроблено нову технологію висококалорійних напоїв, які містять продукти ферментативного гідролізу біополімерів борошна злакових або бобових культур. Установлено об'єктивні показники контролю гідролізу крохмалю, які дозволяють регулювати ступінь розрідження біополімерів і реологічні характеристики продукту. Доведено можливість використання ячмінного солоду як джерела амілолітичних ферментів і енергетичної компоненти напою. Одержано дані, що характеризують реологію неньютонівських рідин, молекулярну масу та ступінь полімеризації крохмалів на різних стадіях обробки продукту. Визначено закономірності змін біохімічних і технологічних властивостей енергетичних напоїв у процесі ферментативного розрідження крохмалів. За результатами мікроструктурних, біохімічних, реологічних досліджень установлено механізм і стадії руйнування крохмальних зерен гороху, вівса та ячмінного солоду під впливом ферментних препаратів. Одержано критеріальні залежності, які узагальнюють результати досліджень процесів теплообміну у ферментаторі за умов гідролізу біополімерів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.92/99
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА353491 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|