Тюрікова І. С. Розробка технології консервованих антоціанових барвників з ягід бузини чорної : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.13 / І. С. Тюрікова; Одес. держ. акад. харч. технологій. - О., 1999. - 19 c. - укp. - рус.Дисертація присвячена розробці технології виробництва стабільного порошкоподібного та рідких концентрованих харчових барвників із бузини чорної. Висвітлений склад плодів бузини, які ростуть в двох регіонах України, а також продуктів її переробки за комплексом біохімічних, хіміко-технічних показників, інгредієнтної та кольорової характеристики пігментів. Науково обгрунтовано методами математичного моделювання технологічні процеси обробки бузинової сировини. Розроблено пріоритетний седиментаційно-регенераційний спосіб виділення барвних речовин. Запропоновано математичну модель осаджування пігментів з екстракту для вибору виду осаджувача та умов процесу. Обгрунтовано параметри процесу мембранного та вакуум-випарного концентрування пігментів екстракту. Розроблено технологічні та процесно-апаратурні схеми виробництва барвників. Наведено їх якісну характеристику за комплексом показників. Науково обгрунтовано терміни та умови зберігання отриманих видів харчових барвників. Підготовлено проект нормативно-технічної документації, проведено апробацію бузинових барвників в різних галузях харчової промисловості. Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА305134 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|