Сосницький В. В. Розробка технології культивування виробничих дріжджів при переробці зерна в спирт з використанням концентрованих ферментних препаратів : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / В. В. Сосницький; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 17 c. - укp.Розроблено науково-обгрунтовану технологію культивування виробничих дріжджів для спиртового виробництва з урахуванням вуглеводневого та амінокислотного складу середовища. Встановлено, що ріст дріжджів і швидкість зброджування сусла, оцукреного ферментними препаратами, лімітується амінокислотами. Досліджено вплив різних джерел амінокислот на ферментативну активність дріжджів. З'ясовано, що найвища продуктивність дріжджів за умов синтезу спирту забезпечується у разі застосування кукурудзяного екстракту. Наведено оптимальні параметри культивування дріжджів. Досліджено вплив лімітувальних та інгібувальних факторів на фізіологічну активність дріжджів і вихід спирту. Розглянуто умови асептики виробництва із застосуванням нового біоциду "Каморан". Розроблено технологічну інструкцію з культивування виробничих дріжджів у середовищах, оцукрених ферментними препаратами. Індекс рубрикатора НБУВ: Л872.040.2
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА311389 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|