Гнатенко М. А. Розробка технології пектинових екстрактів та способу їх сушіння : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.05 / М. А. Гнатенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 23 c. - укp.Висвітлено питання розробки технології пектинових екстрактів з рослинної сировини та сухих пектиновмісних продуктів і нового обладнання для їх виробництва. На підставі проведених досліджень науково обгрунтовано, розроблено та впроваджено у виробництво безвідходну екологічно безпечну технологію харчових пектинових екстрактів і сухих пектиновмісних продуктів та обладнання для їх отримання. Досліджено хімічний склад та фізико-хімічні властивості пектиновмісної сировини (бурякової, яблучної та морквяної) для виробництва пектинових екстрактів і сухих пектиновмісних продуктів. Проаналізовано вплив параметрів на гідроліз протопектину сировини гідролітичними чинниками харчової якості. Визначено фізико-хімічні властивості, кінетичні характеристики пектинових екстрактів під час їх сушіння, а також технологічні і теплові режими роботи розпилювальної сушильної установки. Розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва сухих пектинових екстрактів, сухих пектиновмісних продуктів, технологічний регламент, нормативно-технічну документацію на пектинопродукти, доведено їх економічну ефективність. Індекс рубрикатора НБУВ: Л848
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА319623 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|