РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000257316<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Крилова Л. В. 
Розробка технології соусів емульсійного типу з використанням амаранту багряного : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Л. В. Крилова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.

Встановлено можливість одержання соусів на основі рафінованої дезодорованої соняшникової олії зі зниженим вмістом жирового компонента та повною відсутністю традиційного емульгатора. Детально досліджено вуглеводний комплекс подрібненого насіння амаранту багряного (ПНАБ). Експериментально доведено спроможність даного насіння стабілізувати емульсії типу вода - олія, що дає змогу зменшувати у рецептурах соусів вміст олії майже вдвічі. Зазначено, що домішки ПНАБ у рецептурах соусів сприяють значному підвищенню вмісту фізіологічно активних речовин у готових виробах, покращують їх споживчі властивості. На підставі даних властивостей розроблено нові рецептури та технології дієтичних соусів емульсійного типу, у тому числі десертних, з домішками ПНАБ, які рекомендовано для використання у громадському харчуванні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА323638 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського