РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000257347<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Крячко Т. В. 
Розробка технології функціональних антоціанових добавок з використанням процесів механоактивації та заморожування : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.13 / Т. В. Крячко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано та розроблено новий спосіб консервування та технологію виробництва і зберігання консервованих дрібнодисперсних порошкоподібних функціональних антоціанових домішок з чорноплодної горобини (ЧГ) і чорної смородини (ЧС). Досліджено аспект їх використання під час виготовлення вітамінізованих продуктів оздоровчого харчування. Показано можливість і доцільність використання швидкого заморожування з застосуванням газоподібного азоту перед сушінням, процесів механоактивації - дрібнодисперсного подрібнення (без застосування холоду) - альтернативного кріогенному як способів високого ступеня збереження вітамінів, антоціанових барвних речовин та інших біологічно активних речовин (БАР) вихідної сировини для одержання консервованих продуктів - функціональних дрібнодисперсних порошкоподібних антоціанових домішок з ягід ЧГ і ЧС та розроблено безвихідну технологію їх одержання, що дозволяє зберегти всі БАР та сприяє їх більш повному вилученню з сировини. Розроблено технологію одержання антоціанових домішок з ягід ЧГ і ЧС з використанням процесів механоактивації та заморожування. Експериментально визначено й обгрунтовано раціональні режимні параметри технології. Вивчено якість антоціанових домішок у процесі виробництва та зберігання. Розроблено рецептури та технологічні схеми виготовлення вітамінізваних сиркових десертів і продуктів швидкого приготування з використанням антоціанових домішок з ягід у комплексі з фітодомішками з пряно-ароматичної рослинної сировини, що мають імуномодулювальну дію. Розроблено нормативну документацію на антоціанові домішки з ягід, проведено їх медико-біологічні дослідження


Індекс рубрикатора НБУВ: Л987

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА362713 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського