Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000257347<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Крячко Т. В. Розробка технології функціональних антоціанових добавок з використанням процесів механоактивації та заморожування : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.13 / Т. В. Крячко; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 20 c. - укp.Науково обгрунтовано та розроблено новий спосіб консервування та технологію виробництва і зберігання консервованих дрібнодисперсних порошкоподібних функціональних антоціанових домішок з чорноплодної горобини (ЧГ) і чорної смородини (ЧС). Досліджено аспект їх використання під час виготовлення вітамінізованих продуктів оздоровчого харчування. Показано можливість і доцільність використання швидкого заморожування з застосуванням газоподібного азоту перед сушінням, процесів механоактивації - дрібнодисперсного подрібнення (без застосування холоду) - альтернативного кріогенному як способів високого ступеня збереження вітамінів, антоціанових барвних речовин та інших біологічно активних речовин (БАР) вихідної сировини для одержання консервованих продуктів - функціональних дрібнодисперсних порошкоподібних антоціанових домішок з ягід ЧГ і ЧС та розроблено безвихідну технологію їх одержання, що дозволяє зберегти всі БАР та сприяє їх більш повному вилученню з сировини. Розроблено технологію одержання антоціанових домішок з ягід ЧГ і ЧС з використанням процесів механоактивації та заморожування. Експериментально визначено й обгрунтовано раціональні режимні параметри технології. Вивчено якість антоціанових домішок у процесі виробництва та зберігання. Розроблено рецептури та технологічні схеми виготовлення вітамінізваних сиркових десертів і продуктів швидкого приготування з використанням антоціанових домішок з ягід у комплексі з фітодомішками з пряно-ароматичної рослинної сировини, що мають імуномодулювальну дію. Розроблено нормативну документацію на антоціанові домішки з ягід, проведено їх медико-біологічні дослідження Індекс рубрикатора НБУВ: Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА362713 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|