Ситник І. П. Розробка технології хліба для екологічно забруднених зон з використанням водорості зостери : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / І. П. Ситник; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2002. - 21 c. - укp.З використанням водорості зостери розроблено технологію виготовлення хліба з метою надання йому оздоровчих властивостей. Досліджено вплив домішок на технологічні показники та якість хліба, біохімічні та мікробіологічні процеси в тісті, а також на його структурно-механічні властивості. Визначено, що морська трава зостера підвищує харчову цінність хліба за рахунок збагачення його біологічно активними сполуками - полісахаридами, вітамінами, мінеральними речовинами. Встановлено радіопротекторні властивості хліба з зостерою. З використанням можливостей комп'ютерної техніки та методології ЕСМ розроблено математичні моделі, наведено їх графічну інтерпретацію для контролю та регулювання технологічного процесу виробництва хліба, який містить зостеру. Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА319071 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|