РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000262787<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Гура О. В. 
Сушка пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / О. В. Гура; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла Туган-Барановського. - Донецьк, 2009. - 19 c. - укp.

Розв'язано задачі щодо процесу сушки пивної дробини в аеровіброкиплячому шарі. Із використанням методів комп'ютерного моделювання у системі ANSYS одержано геометричні розміри решета, що забезпечують раціональні параметри процесу сушки, розроблено модель процесу зневоднення окремого зерна пивної дробини у псевдорозрідженому стані, що враховує реальну форму зерна та неоднорідність його капілярно-пористої структури, зумовлену наявністю скориночки. Показано, що у разі двошарового зерна за малих значень критерію Біо (<$EBi~ symbol О ~0>) процес вирівнювання вологовмісту у зерні відбувається значно інтенсивніше за рахунок відведення вологи від поверхні. Експериментально досліджено кінетику сушки дробини у зваженому шарі й одержано криві зміни вологовмісту та температури пивної дробини у процесі сушки за умов варіювання: температури сушильного агента, навантаження (висоти шару), швидкості сушильного агента, параметрів вібрації решета, швидкості сушки даної дробини. Одержано узагальнену криву пивної дробини за різних режимів процесу. Показано постійність добутку швидкості та часу сушки <$EN sub tau>, що спрощує розрахунки зміни вологовмісту у певні періоди теплової обробки продукту в інтервалі вологовмісту пивної дробини <$EW sup c ~=~400 symbol Ь ~10~%>. Одержано емпіричні залежності тривалості та швидкості сушки. Запропоновано відносний коефіцієнт

енергоспоживання, коефіцієнт пропорційності за продуктивністю та висотою шару, показник умовної витрати електроенергії, які дозволяють обгрунтовано обирати раціональні режими процесу сушіння пивної дробини. У порівняльному аспекті проаналізовано хімічний і амінокислотний склад пивної дробини до та після її сушки та показано, що якісні показники одержуваного продукту не погіршуються, зокрема, хімічний склад, а вміст у дробині основних мікроелементів і амінокислотний склад дробини не змінюється. Внаслідок впровадження результатів досліження на підприємствах харчової промисловості та машинобудування одержано загальний економічний ефект 886 тс. грн за рік.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л876.09

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА363357 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського