РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000264220<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Пархаєва Н. В. 
Технологія напівфабрикату багатофункціонального призначення з гарбуза : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Н. В. Пархаєва; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. - Х., 2000. - 20 c. - укp.

Науково обгрунтовано технологію напівфабрикату багатофункціонального призначення підвищеної харчової цінності з гарбуза, а також страв та кулінарних виробів на його основі. Встановлено можливість створення якісно нового продукту з гарбуза за допомогою ретельно підібраних рецептурних компонентів шляхом розрахунку збалансованості харчового білка за вмістом незамінних амінокислот. Рецептурна суміш напівфабрикату з гарбуза, окрім основної сировини, містить яєчний порошок, сухе молоко, мед і крохмаль. З'ясовано, що з використанням комплексу антиоксидантів листя вишні, чорної смородини, м'яти та меліси вдається перешкодити процесам окиснення каротиноїдів гарбуза у процесі технологічної обробки. Проаналізовано хімічний склад нового продукту з гарбуза, в якому є вітаміни, мікроелементи, білкові, вуглеводні та ліпідні компоненти. Встановлено можливість тривалого зберігання напівфабрикату за знижених температур, оскільки не руйнується комплекс фізіологічно-активних речовин продукту, а також не змінюються його органолептичні показники. На основі знайдених закономірностей розроблено нові рецептури та технології страв і кулінарних виробів з напівфабрикату з гарбуза, які рекомендовано для використання у масовому харчуванні.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41-06

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА309207 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського