РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000264221<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Подворчан Д. Є. 
Технологія напівфабрикату кісткового харчового та паштетних печінкових мас з його використанням : автореф. дис... канд. техн. наук / Д. Є. Подворчан; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2007. - 19 c. - укp.

Науково обгрунтовано, розроблено та здійснено практичну реалізацію технології виготовлення напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) і паштетних печінкових мас оздоровчого призначення, збагачених біоорганічними сполуками кальцію. Запропоновано режими проведення гідротермічного гідролізу харчової кістки з метою максимальної втрати нею механічної міцності. Установлено раціональні режими гідротермічного знежирення харчової кістки. Розроблено технологію НКХ. Установлено, що раціональними режимами та строками зберігання НКХ є: температура <$E1~ symbol Ь ~3~ symbol Р roman C>, тривалість не більше однієї доби; температура не вище -<$E18~ symbol Р roman C>, тривалість не більше 30-ти діб. Установлено хімічний склад, перетравлюваність і кальцій-донорські властивості НКХ. У дослідах на біологічних об'єктах доведено радіоблокувальні властивості НКХ. На підставі результатів проведених експериментальних досліджень науково обгрунтовано доцільність використання НКХ у технології паштетної продукції. Розроблено рецептури та технології виробництва паштетних печінкових мас з НКХ. Показано, що продукція характеризується підвищеним вмістом біоорганічних сполук кальцію. Проведено комплексне оцінювання якості розробленої продукції. Наведено дані щодо економічної ефективності впровадження розробок.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л929 + Л994

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА353341 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського