Подворчан Д. Є. Технологія напівфабрикату кісткового харчового та паштетних печінкових мас з його використанням : автореф. дис... канд. техн. наук / Д. Є. Подворчан; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2007. - 19 c. - укp.Науково обгрунтовано, розроблено та здійснено практичну реалізацію технології виготовлення напівфабрикату кісткового харчового (НКХ) і паштетних печінкових мас оздоровчого призначення, збагачених біоорганічними сполуками кальцію. Запропоновано режими проведення гідротермічного гідролізу харчової кістки з метою максимальної втрати нею механічної міцності. Установлено раціональні режими гідротермічного знежирення харчової кістки. Розроблено технологію НКХ. Установлено, що раціональними режимами та строками зберігання НКХ є: температура <$E1~ symbol Ь ~3~ symbol Р roman C>, тривалість не більше однієї доби; температура не вище -<$E18~ symbol Р roman C>, тривалість не більше 30-ти діб. Установлено хімічний склад, перетравлюваність і кальцій-донорські властивості НКХ. У дослідах на біологічних об'єктах доведено радіоблокувальні властивості НКХ. На підставі результатів проведених експериментальних досліджень науково обгрунтовано доцільність використання НКХ у технології паштетної продукції. Розроблено рецептури та технології виробництва паштетних печінкових мас з НКХ. Показано, що продукція характеризується підвищеним вмістом біоорганічних сполук кальцію. Проведено комплексне оцінювання якості розробленої продукції. Наведено дані щодо економічної ефективності впровадження розробок. Індекс рубрикатора НБУВ: Л929 + Л994
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА353341 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|