Зіолковська А. В. Технологія плодово-ягідних соусів з використанням екстракту полісахаридів оболонки насіння льону : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / А. В. Зіолковська; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 17 c. - укp.Обгрунтовано доцільність використання екстракту полісахаридів оболонки насіння льону (ПОЛ) як загусника в технології соусів на основі плодово-ягідної сировини, встановлено закономірності їх екстракції, розроблено математичну модель процесу. Встановлено закономірності змін структурно-механічних показників екстракту ПОЛ залежно від технологічних чинників. Досліджено вплив екстракту ПОЛ на формування фізико-хімічних, структурно-механічних, органолептичних показників соусів на основі плодово-ягідної сировини. Науково обгрунтовано використання ароматичної сировини в технології плодово-ягідних соусів. Розроблено технології й асортимент плодово-ягідних соусів з використанням екстракту ПОЛ, визначено їх споживчі та технологічні властивості, обгрунтовано умови та терміни зберігання. Розроблено нормативну та технологічну документацію нових технологій і здійснено їх впровадження на підприємствах ресторанного господарства, розраховано економічний ефект данної інновації. Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.6
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА361990 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|