Пестіна Г. О. Технологія реструктурованого напівфабрикату з дині : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Г. О. Пестіна; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 17 c. - укp.Обгрунтовано метод гелеутворення динного пюре з використанням гелетвірної системи альгінат натрію - <$Eroman CaCO sub 3> - D-глюконо-<$Edelta>-лактон. Установлено закономірності перебігу реакцій у межах системи. Обрано раціональні співвідношення компонентів. З'ясовано фактори, які впливають на гелеутворення та структурно-механічні властивості утворених гелів. З використанням методів математичного моделювання обгрунтовано технологічні параметри процесу виробництва реструктурованого напівфабрикату з дині. Розроблено технологію його виготовлення та рецептурний склад. Визначено основні фізико-хімічні, структурно-механічні, органолептичні, мікробіологічні, токсикологічні показники даного напівфабрикату, його харчову цінність. Установлено умови та строки зберігання. Розроблено та затверджено нормативну документацію на напівфабрикат, реструктурований з дині. Впроваджено нову технологію в закладах ресторанного господарства Харкова та розраховано економічний ефект. Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.41 + Л994
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА365377 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|