Камсуліна Н. В. Технологія рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, та її використання при виробництві продуктів харчування : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.16 / Н. В. Камсуліна; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 2002. - 19 c. - укp.На підставі аналізу літературних даних показано актуальність одержання масляних екстрактів каротиноїдів з рослинної сировини, які є джерелом жиророзчинних біологічно активних речовин (каротиноїдів, вітамінів А та Е). Вивчено вплив на процес екстракції тривалості, температури, швидкості обертання робочого органу мішалки, співвідношення компонентів і кількості екстракції. Визначено раціональні режими екстракції каротиноїдів з моркви рослинною олією. Науково обгрунтовано технології виробництва рослинної олії та морквяно-жирового напівфабрикату, збагачених каротиноїдами моркви, а також продуктів харчування з його використанням. Досліджено фізико-хімічні, органолептичні, мікробіологічні показники рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви. Наведено якісну характеристику харчових продуктів з її використанням у комплексі технологічних показників, обгрунтовано терміни й умови зберігання. Використання рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, отримані методом прямої екстракції, дозволяє одержувати продукцію, що має імуномоделювальну дію. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.12-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА319702 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|