Мардар М. Р. Товарознавча оцінка формованих круп, збагачених біологічними добавками : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / М. Р. Мардар; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. - Х., 1999. - 18 c. - укp. - рус.Дисертація присвячена питанням створення нових видів продуктів для профілактичного харчування населення і товарознавчої оцінки їх якості. В роботі розрахована рецептура, проведена оцінка споживчих якостей готових виробів, визначена їх харчова і енергетична цінність, а також показані зміни, що відбуваються з харчовими волокнами (ХВ) і іншими біополімерами в процесі отримання і наступної кулінарної обробки формованих круп. Отримані результати стали теоретичною передумовою для обгрунтування можливості і доцільності збагачування формованих продуктів ХВ та іншими біологічними добавками для надання їм певних фізіологічних ефектів. Вивчені зміни основних показників якості формованих круп в процесі зберігання і встановлено, що вони є продуктами тривалого зберігання. Досліджені особливості основних етапів процесу отримання збагачених формованих круп, а також представлений їх асортимент і класифікація за функціональним призначенням в залежності від виду внесених добавок. Індекс рубрикатора НБУВ: Л823-9
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА303162 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|