Одарченко Д. М. Товарознавча характеристика заморожуваних напівфабрикатів із овочевої сировини та зміцнення їх якості під час зберігання : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / Д. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2003. - 18 c. - укp.Встановлено, що швидке заморожування зумовлює формування дрібнозернистої структури льоду в замороженому продукті (моркві та гарбузі), що позитивно впливає на його якість. З'ясовано, що ці умови забезпечуються під час охолодження паст у рідкому азоті. Виявлено, що зберігання заморожуваних паст у морозильній камері за температури <$E-18~ symbol Р ~C> призводить до помітних втрат цінних харчових і біологічно активних речовин, зокрема, каротинів вже в перші місяці зберігання. Встановлено, що повне збереження якості вихідного продукту можливе лише під час зберігання замороженого продукту за температури, нижчої температури склування, яка для паст з моркви та гарбуза знаходиться в інтервалі <$E-50~-~-60~ symbol Р ~C>. Запропоновано новий спосіб зберігання швидкозаморожуваних паст за температур, нижчих температури склування, з використанням рідкого азоту. Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА323680 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|