Дзень Є. О. Трансформація ліпідів корму в організмі телят залежно від віку і при згодовуванні екструдованих концентрованих кормів : Автореф. дис... канд. с.-г. наук : 03.00.04 / Є. О. Дзень; Ін-т біології тварин УААН. - Л., 2003. - 16 c. - укp.Досліджено ступінь розщеплення, трансформації ліпідів і наявних у їх складі поліненасичених жирних кислот у неекструдованих та екструдованих концентрованих кормах у рубці телят різного віку за умов in situ та впливу згодовування даних кормів на загальний вміст ліпідів, їх жирнокислотний склад і співвідношення окремих класів ліпідів у вмісті рубця, хімусі 12-палої кишки, плазмі крові та скелетних м'язах телят. Встановлено зв'язок між підвищенням ліполітичної активності, зменшенням вмісту триацилгліцеролів і збільшенням вмісту вільних жирних кислот та посиленням гідрогенізації <$Eroman C sub 18>-поліненасичених жирних кислот у вмісті рубця телят після переходу від прерумінантного типу травлення до румінантного. Доведено, що згодовування телятам комбікорму, виготовленого із екструдованих компонентів, збільшує вміст триацилгліцеронів і зменшує вміст вільних жирних кислот у рубці, збільшує частку лінолевої кислоти у ліпідах вмісту рубця, хімусі 12-палої кишки та плазми крові телят, а також підвищує інтенсивність синтезу ліпідів у скелетних м'язах з [1-<$Enothing sup 14 roman C>]оцтової кислоти та 3-феніл-[1-<$Enothing sup 14 roman C>]аланіну за умов in vitro. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-44
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА323864 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|