Клименко П. Г. Удосконалення системи керування процесом згущування червоного шламу глиноземного виробництва : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.13.03 / П. Г. Клименко; Нац. ун-т "Львів. політехніка". - Л., 2005. - 24 c. - укp.Для дослідження особливостей функціонування удосконаленої системи керування вперше створено математичну модель керованого процесу згущування червоного шламу, яка описує основні технологічні етапи в однокамерних згущувачах з використанням синтетичного коагулянту та враховує параметри використаного обладнання. Розроблено новий метод керування процесом згущування червоного шламу, який відрізняється включенням визначального параметра керованого процесу - концентрації частинок дисперсної фази в алюмінатному розчині та базується на науково обгрунтованій послідовності визначення контрольованих та керованих параметрів, що підвищує ефективність процесу керування. Із використанням нечітких множин і нечіткої логіки вперше створено керуючу модель процесу згущування червоного шламу, яка задає значення керованих параметрів для всіх можливих нормальних та аварійних режимів керованого процесу в послідовності, визначеній створеним методом керування. Для інформаційного забезпечення системи керування розроблено метод контролю визначального параметра керованого процесу - концентрації частинок дисперсної фази в алюмінатному розчині, який відрізняється виділенням корисної складової оптичної щільності розчину, формуванням об'ємної концентрації частинок дисперсної фази та врахуванням процесу обростання у контрольованому алюмінатному розчині. Індекс рубрикатора НБУВ: К343.111.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА337221 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|