Варфоломєєв А. Й. Удосконалення технологічних процесів та обладнання для стабілізації якості рідких харчових продуктів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 / А. Й. Варфоломєєв; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2001. - 19 c. - укp.Наведено результати аналізу сучасних технологій фасування продукції та напоїв з використанням енергоощадних технологій і вибором типорозмірів упаковок, метою яких є одержання продукції довготривалого зберігання. Встановлено взаємозв'язки між термодинамічними параметрами фасування та геометрією упаковок, що є підставою для подальшого розвитку теорії масообміну газонасичених розчинів у герметизованих об'ємах. Розглянуто перспективи, проблеми та шляхи їх подолання у зв'язку з переходом на технології фасування напоїв з підвищеним тиском. Запропоновано методики вибору параметрів, за яких досягаються елементи оптимізації, зменшення питомих енергетичних і матеріальних витрат. Індекс рубрикатора НБУВ: Л818
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА317636 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|