Остапенко В. В. Удосконалення технології бутильованих питних вод : автореф. дис... канд. техн. наук / В. В. Остапенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 20 c. - укp.Розроблено нові способи водоготування, що забезпечують збереження або покращання основних природних характеристик води, зокрема, збалансованість хімічного складу, органолептичних показників, безпечність, фізіологічну повноцінність і біологічну стабільність протягом строку придатності. На підставі проведених теоретичних й експериментальних досліджень розроблено способи геомагнітного та магнітно-механічного оброблення води та комплексного застосування УФ-випромінювання для її знезараження у потоці, а також препаратів на основі солей полігексаметиленгуанідину для обробки тари, що разом зі збереженням основних характеристик води дозволило знизити тимчасову жорсткість і збільшити біологічну стійкість готової продукції від 6-ти місяців до 1-го року. Здійснено впровадження удосконаленої технології у виробництво, соціально-економічна ефективність якої полягає у виключенні з технологічного процесу енерго- та матеріаломістких стадій пом'якшення води, розширення асортименту готової продукції, збільшення терміну її придатності до споживання та збереження природного балансу мінеральних речовин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л886
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА357196 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|