РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000265791<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Богданов Є. С. 
Удосконалення технології отримання пектину і пектинопродуктів з свіжої пектиновмісної сировини : Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / Є. С. Богданов; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2001. - 21 c. - укp.

Досліджено процес удосконалення технології отримання пектину. Розраховано будову та структуру полімерної пектинової молекули й окремих її мономерних складових. Показано можливі механізми конденсації сахаридів ланцюга пектину. Проведено квантово-хімічні розрахунки для вивчення моделі просторової будови ланцюга пектину, що дозволяє прогнозувати його властивості. Запропоновано метод консервування свіжої яблучної вичавки терміном до одного місяця мінеральною кислотою та водою, що пройшла електромембранну обробку. Вивчено вплив температури, концентрації іонів водню, тривалості на процес гідролізу - екстрагування. Наведено кількісні та якісні характеристики пектину, отриманого зі свіжої яблучної вичавки. Визначено оптимальні параметри процесу. Розглянуто особливості процесу коагуляції пектину з екстракту з високим і низьким вмістом сухих речовин та оптимальний вміст в екстракті.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л848

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315759 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського