Олексійчук О. В. Удосконалення технології солоду із сої : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Олексійчук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 19 c. - укp.Розглянуто проблему створення конкурентоспроможної технології солоду із сої для його широкого використання у харчових продуктах. На підставі експериментальних даних і проведених розрахунків розроблено новий спосіб одержання солоду із сої та удосконалено його технологію, що дозволяє підвищити якість і харчову цінність готового продукту. Виявлено, що в результаті активної дії ферментів у пророщених зернах сої збільшується вміст амінного азоту, жирних кислот, простих вуглеводів, вітамінів, органічних і неорганічних кислот. Встановлено оптимальні значення технологічних параметрів пророщування зерна сої, сушіння та термічної обробки солоду з сої, що значно покращують його якісні показники та зменшують у ньому вміст антипоживних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему та нормативно-технічну документацію виробництва солоду з сої. Показано можливість використання у хлібопекарній, кондитерській, пивоварній, безалкогольній промисловості солоду з високими технологічними та фізіолого-біохімічними властивостями, одержаного за удосконаленою технологією, для виготовлення продуктів дитячого харчування, а також як домішку до м'ясних комбінованих продуктів. Результати наукового дослідження впроваджено у промисловість. Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА349769 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|