РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000265834<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Олексійчук О. В. 
Удосконалення технології солоду із сої : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Олексійчук; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 19 c. - укp.

Розглянуто проблему створення конкурентоспроможної технології солоду із сої для його широкого використання у харчових продуктах. На підставі експериментальних даних і проведених розрахунків розроблено новий спосіб одержання солоду із сої та удосконалено його технологію, що дозволяє підвищити якість і харчову цінність готового продукту. Виявлено, що в результаті активної дії ферментів у пророщених зернах сої збільшується вміст амінного азоту, жирних кислот, простих вуглеводів, вітамінів, органічних і неорганічних кислот. Встановлено оптимальні значення технологічних параметрів пророщування зерна сої, сушіння та термічної обробки солоду з сої, що значно покращують його якісні показники та зменшують у ньому вміст антипоживних речовин. Розроблено апаратурно-технологічну схему та нормативно-технічну документацію виробництва солоду з сої. Показано можливість використання у хлібопекарній, кондитерській, пивоварній, безалкогольній промисловості солоду з високими технологічними та фізіолого-біохімічними властивостями, одержаного за удосконаленою технологією, для виготовлення продуктів дитячого харчування, а також як домішку до м'ясних комбінованих продуктів. Результати наукового дослідження впроваджено у промисловість.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.22

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА349769 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського