РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000265865<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Білик О. А. 
Удосконалення технології хлібобулочних виробів з борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями : Автореф. дис... канд. техн. наук / О. А. Білик; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2006. - 20 c. - укp.

На підставі теоретичних і експериментальних досліджень установлено ефективність застосування сухої пшеничної клейковини (СПК) і ферментних препаратів (ФП) "Нейтраза 1,5 MG" за умов переробки борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями та "Фунгаміл 2 500 SC" з метою покращання якості хлібобулочних виробів у разі використання ацетату кальцію для запобігання захворювання виробів на картопляну хворобу. Вивчено закономірності впливу досліджуваних домішок на структурно-механічні властивості тіста. Установлено, що СПК збільшує вміст клейковини та поліпшує еластичність клейковинного каркасу тіста. Доведено, що у разі переробки борошна з надмірною пружною чи короткою за розтяжністю клейковиною використання ФП Нейтрази 1,5 MG призводить до перерозподілу основних клейковинних компонентів гліадину та глотеніну в бік збільшення проламінових компонентів, за цього підвищується розтяжність клейковини та поліпшується об'єм хлібобулочних виробів. Установлено, що внаслідок збагачення рідкої фази тіста продуктами ферментативного гідролізу білків і активізації за цього амілолітичних ферментів борошна інтенсифікується процес бродіння, що підтверджено збільшенням накопичення цукрів під час дозрівання тіста. Експериментально визначено та теоретично обгрунтовано позитивний вплив ФП "Фунгаміл 2 500 SC" на процеси дозрівання тіста та якість виробів у разі застосування ацетату кальцію як інгібітора картопляної хвороби хліба. За методом експериментально-статистичного моделювання розроблено математичні моделі та створено їх графічні інтерпретації, за допомогою яких можна здійснити вибір параметрів технологічного процесу, що збагачує оптимальну


Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА345922 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського