Борисенко О. В. Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами : автореф. дис... канд. техн. наук / О. В. Борисенко; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 20 c. - укp.Удосконалено технологію виробництва хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами. Науково обгрунтовано доцільність використання тонкодиспергованих концентратів харчових волокон з яблук, вівса, буряку для створення функціональних хлібобулочних виробів. Доведено вищу у порівнянні з пшеничними висівками фізіологічну ефективність запропонованих нових видів сировини. Досліджено вплив концентратів харчових волокон на якість хлібобулочних виробів, вивчено перебіг біохімічних і мікробіологічних процесів у напівфабрикатах, визначено їх структурно-механічні властивості. Встановлено оптимальне дозування продуктів, запропоновано технологічні прийоми, що забезпечують найкращі показники якості хліба з концентратами харчових волокон. Розроблено нормативну документацію на нові види хлібобулочних виробів, збагачених тонкодиспергованими харчовими волокнами. Розраховано економічну ефективність впровадження нових видів продукції, доведено їх біологічну цінність. Індекс рубрикатора НБУВ: Л83-32
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА357189 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|