Козак В. М. Удосконалення технології і розширення асортименту цукрового печива з використанням вторинних продуктів харчової промисловості : автореф. дис... канд. тех. наук : 05.18.01 / В. М. Козак; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 20 c. - укp.Удосконалено технологію та розширено асортимент цукрового печива з використанням вторинних продуктів харчової промисловості. Встановлено, що з метою збагачення продукції доцільно вносити у борошно з пивної дробини та борошно з макухи соняшникової у кількості 5 % і 3 % відповідно. Відзначено, що такий вміст домішок уможливлює на 12 % задоволення добової потреби людини у разі вживання нею 100 г цукрового печива. За результатами проведених теоретичних і експериментальних досліджень показано доцільність використання борошна з пивної дробини та борошна з макухи соняшникової у виробництві цукрового печива. Встановлено, що введення домішок до рецептури не скорочує період зберігання виробів, підвищує їх біологічну ціність і дозволяє одержати високоякісну продукцію. Оптимізовано рецептуру даного печива шляхом використання борошна з пивної дробини та борошна з макухи соняшникової. Запропоновано використовувати центробіжне вихрове змішування компонентів рецептури, що дозволяє виключити попереднє змішування інгредієнтів і приготування емульсії. Для розробленої продукції наведено проект документації, а саме: рецептуру, технічні умови та технологічні інструкції. На підставі апробації запропонованих технологій за промислових умов показано можливість їх використання. Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА366179 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|