РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000265874<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Козак В. М. 
Удосконалення технології і розширення асортименту цукрового печива з використанням вторинних продуктів харчової промисловості : автореф. дис... канд. тех. наук : 05.18.01 / В. М. Козак; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 20 c. - укp.

Удосконалено технологію та розширено асортимент цукрового печива з використанням вторинних продуктів харчової промисловості. Встановлено, що з метою збагачення продукції доцільно вносити у борошно з пивної дробини та борошно з макухи соняшникової у кількості 5 % і 3 % відповідно. Відзначено, що такий вміст домішок уможливлює на 12 % задоволення добової потреби людини у разі вживання нею 100 г цукрового печива. За результатами проведених теоретичних і експериментальних досліджень показано доцільність використання борошна з пивної дробини та борошна з макухи соняшникової у виробництві цукрового печива. Встановлено, що введення домішок до рецептури не скорочує період зберігання виробів, підвищує їх біологічну ціність і дозволяє одержати високоякісну продукцію. Оптимізовано рецептуру даного печива шляхом використання борошна з пивної дробини та борошна з макухи соняшникової. Запропоновано використовувати центробіжне вихрове змішування компонентів рецептури, що дозволяє виключити попереднє змішування інгредієнтів і приготування емульсії. Для розробленої продукції наведено проект документації, а саме: рецептуру, технічні умови та технологічні інструкції. На підставі апробації запропонованих технологій за промислових умов показано можливість їх використання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л865.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА366179 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського