РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000269859<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Шевченко О. Є. 
Формування якості морозива функціонального призначення шляхом збагачення йодом та білком : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / О. Є. Шевченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 18 c. - укp.

Обгрунтовано одержання морозива функціонального призначення за допомогою використання копреципітату, отриманого методом термокислотної коагуляції, і еламіну (продукту переробки бурих морських водоростей, наведено його товарознавчу оцінку. Підтверджено можливість використання розробленого напівфабрикату у виробництві морозива. Встановлено, що найкраща піноутворююча здатність, стійкість збитої маси, емульгуюча здатність суміші спостерігаються у разі внесення 1% еламіну до маси копреципітату. Зазначено, що за умов досягнення мінімальних температур фризерування для молочного морозива - <$E-2,67~ symbol Р roman C>, вершкового - <$E-2,94~ symbol Р roman C>, пломбіру - <$E-3,46~ symbol Р roman C> та загартування морозива до досягнення в ньому температури не вище <$E-15~ symbol Р roman C> забезпечується стійкість пінної і попереджається утворення льодяної структури в готовому морозиві. Запропоновано технології та окремі рецептури, розкрито харчову та біологічну цінність нових видів молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі копреципітату з додаванням еламіну. Загальна комплексна товарознавча оцінка молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі розробленого напівфабрикату відповідно на 22,5%, 19,4% та 18,4% вища, ніж у традиційного морозива, головним чином, за рахунок поліпшення структурно-механічних і споживчих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л956

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА361497 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського