Шевченко О. Є. Формування якості морозива функціонального призначення шляхом збагачення йодом та білком : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / О. Є. Шевченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 18 c. - укp.Обгрунтовано одержання морозива функціонального призначення за допомогою використання копреципітату, отриманого методом термокислотної коагуляції, і еламіну (продукту переробки бурих морських водоростей, наведено його товарознавчу оцінку. Підтверджено можливість використання розробленого напівфабрикату у виробництві морозива. Встановлено, що найкраща піноутворююча здатність, стійкість збитої маси, емульгуюча здатність суміші спостерігаються у разі внесення 1% еламіну до маси копреципітату. Зазначено, що за умов досягнення мінімальних температур фризерування для молочного морозива - <$E-2,67~ symbol Р roman C>, вершкового - <$E-2,94~ symbol Р roman C>, пломбіру - <$E-3,46~ symbol Р roman C> та загартування морозива до досягнення в ньому температури не вище <$E-15~ symbol Р roman C> забезпечується стійкість пінної і попереджається утворення льодяної структури в готовому морозиві. Запропоновано технології та окремі рецептури, розкрито харчову та біологічну цінність нових видів молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі копреципітату з додаванням еламіну. Загальна комплексна товарознавча оцінка молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі розробленого напівфабрикату відповідно на 22,5%, 19,4% та 18,4% вища, ніж у традиційного морозива, головним чином, за рахунок поліпшення структурно-механічних і споживчих властивостей. Індекс рубрикатора НБУВ: Л956
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА361497 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|