Остапченко Л. І. Вплив харчових добавок із різним механізмом дії на структурно-функціональний стан шлунка : монографія / Л. І. Остапченко, Т. М. Фалалєєва, О. І. Цирюк, Т. В. Берегова, А. І. Суходоля; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. - К., 2008. - 157 c. - Бібліогр.: 455 назв. - укp.Проаналізовано ефективність і механізми дії найпоширеніших харчових домішок (глутамат натрію, харчові волокна (ХВ)) на секреторну функцію шлунка. Особливу увагу приділено коротко-ланцюговим жирним кислотам, що утворюються в товстому кишечнику внаслідок гідролізу ХВ кишковою мікрофлорою. Розглянуто процеси, які за природних умов призводять до тривалої гіпергастринемії як причини канцерогенезу у шлунку, описано методи його профілактики за допомогою біологічно активної домішки мультипробіотика симбітер ацидофільний концентрований. Індекс рубрикатора НБУВ: Р284.124 + Р123.02 + Р413-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВС50713 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|