Калашник Н. Г. Густосологія : навч. посіб.: в 10 т. Т. 1. Естетичні смаки: їх витоки і формування / Н. Г. Калашник; Ін-т інновац. технологій і змісту освіти. - Х. : Колегіум, 2009. - 226 c. - Бібліогр.: с. 170-174. - укp.Висвітлено теоретичні засади густосології як самостійного наукового напряму, визначено та виокремлено її понятійний апарат, обгрунтовано міце в системі суспільних наук, показано основні напрями подальших досліджень цієї галузі. Проаналізовано історичне підгрунтя процесу керованого формування естетичних смаків упродовж історії розвитку людства. Розкрито основні характеристики естетичних смаків українців і їх місце в суспільно-побутовому житті. Розглянуто методологію та методику визначення наявності естетичних смаків. Увагу приділено особливостям формування естетичних смаків у педагогів. Освещены теоретические основы густосологии как самостоятельного научного направления, определен и выделен ее понятийный аппарат, обосновано место в системе общественных наук, показаны основные направления дальнейших исследований в этой сфере. Проанализированы исторические предпосылки процесса управляемого формирования эстетических вкусов на протяжении истории развития человечества. Раскрыты основные характеристики эстетических вкусов украинцев и их место в общественно-бытовой жизни. Рассмотрены методология и методика определения наличия эстетических вкусов. Уделено внимание особенностям формирования эстетических вкусов у педагогов. Індекс рубрикатора НБУВ: Ю811.17 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: В351840/1 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|