Калашник Н. Г. Густосологія : навч. посіб.: в 10 т. Т. 4. Теорія і практика формування естетичних смаків / Н. Г. Калашник; Ін-т інновац. технологій і змісту освіти. - Х. : Колегіум, 2009. - 313 c. - Бібліогр.: с. 307-313. - укp.Розглянуто предмет густосології як наукової та навчальної дисципліни, яка досліджує сутність і особливості формування естетичних смаків і їх усвідомлення на духовно-практичному та теоретичному рівнях у процесі історичного розвитку людства та за умов сьогодення. Висвітлено методологічні, історичні, соціокультурні, психологічні та педагогічні засади формування естетичних смаків молоді, проаналізовано їх методичне забезпечення в сучасній середній і вищій школі. Розглянуто психологічні механізми формування та розвитку дитячої та юнацької творчої аксіологічної діяльності. Охарактеризовано сучасну соціокультурну ситуацію в Україні. Рассмотрен предмет густосологии как научной и учебной дисциплины, которая исследует сущность и особенности формирования эстетических вкусов и их осознание на духовно-практическом и теоретическом уровнях в процессе исторического развития человечества и в современных условиях. Освещены методологические, исторические, социокультурные, психологические и педагогические основы формирования эстетических вкусов молодежи, проанализировано их методическое обеспечение в современной средней и высшей школе. Рассмотрены психологические механизмы формирования и развития детской и юношеской творческой аксиологической деятельности. Охарактеризована современная социокультурная ситуация в Украине. Індекс рубрикатора НБУВ: Ю811.17 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: В351840/4 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|