Грибко О. В. Державне регулювання якості та обігу нових типів продовольчих товарів в Україні : автореф. дис. ... канд. наук з держ. упр.: 25.00.02 / О. В. Грибко; Нац. акад. держ. упр. при Президентові України, Харк. регіон. ін-т держ. упр. - Х., 2011. - 19 c. - укp.Обгрунтовано механізми державного регулювання продовольчого ринку, доцільність трансформації яких викликана появою нових типів продуктів харчування (НТПХ). Розроблено практичні заходи з удосконалення організаційного та правового механізмів державного регулювання якості та обігу НТПХ, а також положення щодо забезпечення біобезпеки, основи яких викладені у Картахенському протоколі (2000 р.), ратифікованому Верховною Радою України. Розглянуто категорію "якість" у двох аспектах - об'єктивному (сукупність властивостей продукту) та суб'єктивному (здатність задовольняти наявні та ймовірні змінні у часі потреби певної категорії споживачів). Визначено, що найбільш доцільно на сучасному етапі розвитку продовольчої системи в Україні розробляти заходи організаційного та правового спрямування щодо державного регулювання якості та обігу НТПХ; основні організаційні заходи щодо створення на базі Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО України Комітету з питань якості та обігу НТПХ за рахунок вилучення відповідних функцій з компетенції 4-х міністерств та 3-х інших центральних органів виконавчої влади, тощо. Розроблено організаційну та функціональну основу системи біобезпеки щодо запобігання ризикам з обігу НТПХ та їх локалізації. Індекс рубрикатора НБУВ: Х819(4УКР)127.04
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА382073 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|