Микитюк В. В. Лецитин як фактор одержання продукції тваринництва / В. В. Микитюк, І. С. Глух, С. М. Шульга, І. Р. Портак, О. І. Школа, В. І. Гаманухо, А. І. Глух; ред.: Н. І. Перинська. - К. : Освіта України, 2010. - 114 c. - Бібліогр.: 130 назв. - укp.Розглянуто питання застосування фосфатидів у тваринництві, розкрито їх хімічний склад, характеристику та біологічну активність компонентів, особливості використання соняшникового лецитину в годівлі продуктивних тварин і риби. Наведено зоотехнічні вимоги до комбікормів, білково-вітамінних домішок і преміксів. Описано технологію приготування комбікормів, біологічно-активні речовини для їх виробництва. Визначено ефективність використання преміксів у тваринництві, склад, властивості та фармакологічну дію лецитину, його вплив на перебіг реакції пероксидного окиснення біомолекул в організмі тварин у разі оксидативного стресу. Розкрито фізико-біохімічні та генетичні основи підвищення ефективності використання кормів з лецитином у тваринництві. Індекс рубрикатора НБУВ: П545.12
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА746033 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|